De sneeuw ligt wit te glinsteren in de uitgestrekte bossen. Een grote auerhoen knabbelt bovenin een dennenboom op de sappigste groene knoppen. Een jager, op ski’s en in witte camouflagekleding, sluipt zo langzaam en stil mogelijk dichterbij. Bijna binnen schootsafstand, ongeveer 200 meter. De gids, een lokale jager, wacht een stukje verderop in het skispoor. Het begint te schemeren. Met of zonder auerhoen wacht een paar kilometer verder, diep in het Norrlandse bos, een jachthut, een simpele maaltijd en een warm vuur.

Ik heet Maaike Smit. Mijn man en ik, Ibe Moerman, komen uit Ommen. Wij zijn 1,5 jaar geleden samen met onze twee kinderen naar het prachtige Resele aan de Ångermanälven verhuisd, een van Zwedens grootste en mooiste rivieren. Resele is omgeven door zowel een rijk cultuurlandschap als Europa’s laatste grote wildernis. Wij zijn net begonnen aan het grootste avontuur van ons leven. Om in ons leven hier te voorzien, nodigen we graag Nederlanders natuurliefhebbers mee uit op avontuur in dit fantastische landschap. Nu organiseren we onze eerste testreis: wie wil mee op ‘Toppjakt’, de jacht op bosvogels zoals auerhoen en korhoen?

We willen klein beginnen met een klein groepje gasten, om hen een week te geven die ze nooit zullen vergeten. Eerst een dag waarop je leert om op ski’s door de diepe sneeuw te komen. Daarna twee dagen vogeljacht op ski’s, met overnachting in het bos. Een dag ijsvissen op een meer bedekt met dik ijs en sneeuw. Een dag met een huskyslede op pad, waarbij je de honden zelf mag mennen. Met een beetje geluk een ontmoeting met eland of rendier, of het schouwspel van het Noorderlicht.

Wil je meer informatie over deze reis? Bel of mail ons dan gerust!

Maaike Smit  / T: +46 70 241 73 82  / E: info@reseleadventures.com