Resele socken består av ett 20-tal byar vackert belägna på båda sidor om Ångermanälven. Inlandsisen har skapat ett unikt niplandskap bredvid den slingrande älven. Här finns mycket vildliv att upptäcka: bävrar, älg, rävar och – med lite tur- även björn. Håll utkik efter rovfågel! Tornfalk, duvhök, ormvråk och även kungsörn finns att beundra. I Resele jobbar vi för att hålla landskapet öppet, så du hittar kor, får och även kronhjort i många av niporna.

På sommaren finns här mycket att göra och uppleva. Finaste mat i området finns i Myregårdens sommarcafé och restaurang, vackert beläget vid älven. Flera Reselebor har loppisar, och Sortegården säljer jättefint hantverk. På Lanthandeln i Myre finns en brett utbud av närproducerad mat. Rastplatser i området har nyligen rustats upp med nya grillplatser. Man får fiska i älven utan fiskekort.

Vi hjälper dig gärna med att göra ditt besök i Resele till en avkopplande och inspirerande upplevelse! Mer inspiration hittar du på Resele’s hemsida och i denna film.