Paddla på Ångermanälven är kanske bästa sättet att upptäcka Resele. Den slingrande Ångermanälven, de böljande niporna och den vackra socknen. Här finns gott om bävrar och ett rikt fågelliv. Vid någon av de fina rastplatser som finns längs med älven kan du fika, grilla eller bara stanna och koppla av. Du kan paddla nedströms älven hela vägen från Tängsta till Myregården (3 km), rastplats Prästinget (5 km), rastplats Österrå (9 km), rastplats Översel (12 km) eller ner till Forsmobron (16 km) Du kan även paddla uppströms till Moforsenbron (2,5 km). Vi hjälper gärna till att tipsa om de bästa platserna för att simma, fiska eller grilla på din kanotutflykt!

Kanotuthyrning

Vi hyr ut 8 kanoter. Våra kanoter är kanadensare: jättestabila och bekväma för hela familjen. I hyran av kanot ingår paddlar och flytvästar. Vi har även fiskespön som du får ta med. Kanoterna hämtas i Tängsta.

En heldag för en kanot kostar 400 SEK, och en halvdag (4 timmar) kostar 300 SEK. Om du inte vill paddla tillbaka kan vi även hämta dig efter din kanottur till rimlig kostnad. Om du bokar i förväg är du säkert att kanoter finns kvar. Hör av dig om du har några frågor eller funderingar!!